De Buris Amarone della Valpolicella Classico Riserva 75cl karbis

De Buris Amarone della Valpolicella Classico Riserva 75cl karbis

Itaalia

Valpolicella Classico Superiore

Tommasi Viticoltori

75cl

087675011159

15,5%

Kaitstud päritolunimetusega vein

Punane

Kuiv

Täidlane

16 - 18 °C

Iseloomustus

Viinamarjaistandus, kust marjad kasvavad asub Sant’Ambrogio linna lähistel ja seda tuntakse la Groletta nime all. Küllaldane päikesevalgus ja õrn jahe tuul Garda järvelt on loonud soodsa mikrokliima, mis Valpolicella piirkonnas on pigem ainulaadne.
Pindala: 1,9 hektarit
Kõrgus merepinnast: 300 meetrit
Istanduse paiknemine: edelas, vaatega Garda järve poole.
Pinnase omadused: Rikkalik savi ja lubjakivi, kaaliumi ja kaltsiumi. Lubjasisaldus kõrge, madal magneesiumi ja raua kontsentratsioon. Keskmine tekstuur, pH 7-7,5. Hõre taimkate ning vähe orgaanilisi aineid.
Viinamarjade sidumine: Guyot süsteem.
Viinapuude keskmine vanus: 20 aastat.
Saagikus hektari kohta: 6500 kg hektari kohta.
Korje ja veini valmistamine: Viinamarjade käsitsi korje algas 5. oktoober 2008. Valitud parimad marjad pannakse väikestesse 7 kg kastidesse ja asetatakse seejärel bambusmattidele kuivama. Kuivatamine kestab 110 päeva spetsiaalse ventilatsiooniga varustatud ruumis, mis hoiab pidevat õhuvoolu ja madalat õhuniiskust. Viinamarjad pressitakse jaanuaris ja kääritatakse aeglaselt (30 päeva) tammevaatides. Kasutatakse eranditult omamaiseid pärme. Malolaktiline fermentatsioon toimub esimese kahe aasta jooksul kaks korda. Vein küpseb Slavoonia tammevaatides, jälgitakse kuu faase ja aastaaegade muutumist. Järgneb 5 aastat küpsemist 15 ja 30 hl-s vaatides.
De Buris 2008 elavas aroomis avanevad lagritsakommid, jaanileivapuu ja nahk, nelk ja šokolaad. Tekstuurilt on vein küps, samas särtsaka karge happega. See näitab, kui oluline on pudelis järelküpsemine, et saavutada kompleksne tasakaal. Täidlane ja ümar, pehmed tanniinid, kaua kestev maitseküllastus.
Viinamarjad: Corvina (62%), Corvinone (25%), Rondinella (5%), Oseleta (8%).


Tarbimissoovitus

De Buris on suurepärane meditatsioonivein, kuid sobib suurepäraselt kõikide klassikaliste toitudega nagu metslinnuliha, punane liha, küpsed juustud.

Grill
Küpsed juustud
Loomaliha
Ulukiliha

Lisainfo

Tommasi on Veneto piirkonna juhtivaid veinitootjaid ja nende perekond on seal veini valmistanud aastast 1902. Nende esivanemate tillukesest veiniaiast Valpolicella Classico alal, on tänaseks välja kasvanud väiksemat sorti veiniimpeerium viinapuuaedade ja veinimõisatega erinevates Itaalia piirkondades – Põhja-Itaalias Venetos ja Lombardias, Toskaanas Maremmas ja kuulsas Montalcinos ning Lõuna-Itaalias Puglias.
Kõike seda juhib Tommaside neljas põlvkond ja veinivalmistamisse on kaasatud koguni 9 liiget, mis iseloomustab pereettevõtte pikaajalisi traditsioone ja tugevust.

Tootja koduleht: http://www.tommasiwine.it/

Hind

264,00 / pudel

Liitrihind: 352,00/L

Kogus kastis: 3

Minimaalne ostusumma: 264,00

Balmerk soovitab