SILK & SPICE – unikaalne veiniavastus Portugalist

Silk&Spice Red Blend – avastamist väärt vein, mis oma erilise ja inspireeriva iseloomuga on muljet avaldanud paljudele veinikriitikutele ja tarbijatele üle maailma. Miks? Aga seepärast, et see unikaalne veinileid kuulub 90 puntiga juba 6 aastat järjest tunnustatud veiniajakirja Wine Enthusiast TOP 100 Best Buy veinide nimistusse!

Intensiivse rubiinpunase värvusega vein, milles tunda kuivatatud punaseid ja musti marju nagu mustsõstar ja küps ploom. Vürtsikas olemus selles veinis tuleneb vaniljest, mustast ja roosast piprast, vihjetega mochale. Täidlane vein, mis on suurepärases tasakaalus, pehmete tanniinide ja pika järelmaitsega.
Pudeli etiketil on kujutatud 15. sajandi Bengali lahte, suurima strateegilise tähtsusega lahte maailmas nn Aasia väravat, mis eraldab Lõuna- ja Kagu-Aasiat. Samuti on nähtav üks Portugali territooriumi vappidest, mis oli kasutusel aastast 1248. Kahe karavelliga soovitakse aga rõhutada ja tunnustada maadeavastaja Vasco da Gama ning teiste meremeeste ajaloolist seost Silk & Spice veiniga. On ju vein oma nime saanud just nimelt 16. sajandi kaubandustee “Silk, Spice & Incense Route” järgi Euroopa ja Aasia vahel, kus kaubeldi selliste vürtsidega nagu muskaatpähkel, kaneel, nelk ja pipar. Paljusid neid maitseid ja aroome saab tunda ka selles veinis.

Auhinnad:

Wine Enthusiast – TOP 100 Best Buy 2017 and 2018 with 90 points
Wine Enthusiast – TOP 100 Best Buy 2019 with 91 points

Rohkem veiniinfot: https://dunker.ee/toode/silk-and-spice-red-blend-75cl/

Uudistootena on vein saadaval ka puidust kinkekarbis – Silk and Spice Red Blend 75cl + puidust kinkekarp