Sügava kirsipunase tooniga vein, mille aroomis on külluslik bukett küpseid punaseid marju ja ploomi. Maitse on pehme, samas küllaldase struktuuriga. Lisaks küpsetele marjadele on aimatav kerge mineraalsus ja veidi eeterlikke õlisid. Tänu piisavale happesusele on järelmaitse jõuline ja kauakestev. Vein on laagerdunud tammes 13-16 kuud, mille vältel on toimunud looduslik selitamine.
Tarbimissoovitus
Mõõdukalt vürtsised liharoad, grillitud road looma- ja linnulihast.
Grill
Küpsed juustud
Loomaliha
Sealiha
Ulukiliha
Lisainfo
Cigales on suhteliselt lühikese ajalooga veinipiirkond märksa kuulsama veiniala – Rioja – läheduses. Üpris väheviljakas pinnas sunnib viinamarjavääte pingutama ja juurduma sügavale. Tulemuseks on vähene saagikus, kuid seda kontsentreerituma ja aromaatsema karakteriga mahlaga. Kohalike viinamarjasortide seas on staariks Tempranillo, või siis kohalikus kontekstis Tinto Fino või Tinta del Pais.