Aroomis on tunda rikkalik must pipar koos kuivatatud marjadega. Maitselt on vein täidlane, vürtsine, küpsed kirsid, väga rikkalik ja pika järelmaitsega. Veini valmistamise käigus on valmivale veinile lisatud Amarone valmistamiseks kasutatud kuivatatud marju. Sellest tehnikast tulenevalt nimetatakse ka veini Ripasso’ks.
Tarbimissoovitus
Sobib ideaalselt punaste liharoogadega, grillitud loomafilee, ulukid ja küpsed juustud.
Grill
Küpsed juustud
Loomaliha
Sealiha
Ulukiliha
Lisainfo
Tommasi on Veneto piirkonna juhtivaid veinitootjaid ja nende perekond on seal veini valmistanud aastast 1902. Nende esivanemate tillukesest veiniaiast Valpolicella Classico alal, on tänaseks välja kasvanud väiksemat sorti veiniimpeerium viinapuuaedade ja veinimõisatega erinevates Itaalia piirkondades – Põhja-Itaalias Venetos ja Lombardias, Toskaanas Maremmas ja kuulsas Montalcinos ning Lõuna-Itaalias Puglias.
Kõike seda juhib Tommaside neljas põlvkond ja veinivalmistamisse on kaasatud koguni 9 liiget, mis iseloomustab pereettevõtte pikaajalisi traditsioone ja tugevust.